Nieuws

Florian S. bekent doden autohandelaar Gé Geeraets

Gé Geeraets werd in Blerick in een appartementencomplex aangetroffen.© Fer Traugott

BRON: L1, DOOR: CHANTALLE DONNÉ

Florian S. (39) uit Polen heeft toegegeven dat hij autohandelaar Gé Geeraets in Blerick om het leven heeft gebracht met kerst vorig jaar. Althans dat blijkt uit bodycambeelden van de politie.
Bij zijn aanhouding riep hij ‘I killed the guy’ en ‘did the guy died’? Daarnaast heeft hij bekend dat hij het slachtoffer met een hamer heeft geslagen.
Ook was S. in de woning van medeverdachte Sandra K. (40), waar Gé Geeraets de fatale nacht verbleef.

Verdenking

Dit zegt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag in de rechtbank van Roermond. Daar vond een zogeheten pro-formazitting plaats. Het OM verdenkt Florian S. en de Blerickse Sandra K. van gekwalificeerde doodslag en het wegmaken van het lichaam van autohandelaar Gé Geeraets.
Gekwalificeerde doodslag is een bijzondere vorm van doodslag. Dan doodt iemand een ander, om zo een strafbaar feit te verbergen.
Het tweetal heeft in de ogen van justitie Geeraets dus gedood om zo een strafbaar feit te verbergen. De vrouw gaf toe dat ze mee heeft geholpen met het wegwerken van Geeraets’ lichaam, maar ze zou geen geweld hebben gebruikt.

Afspraak

In de nacht van 24 op 25 december is de 41-jarige Gé Geeraets met grof geweld om het leven gebracht. Diezelfde nacht had hij een afspraak in een appartementencomplex aan de Alberickstraat in Blerick, de plek waar Sandra K. woont. In dat gebouw vond de politie ook het lichaam van Geeraets.

Jaguar

Na Geeraets’ dood zou het tweetal ervandoor zijn gegaan in zijn Jaguar. Sandra en haar Poolse vriend Florian zijn op eerste kerstdag gearresteerd op het station in Venray. Diezelfde dag is de auto van het slachtoffer aangetroffen bij station Horst-Sevenum. De precieze reden waarom Geeraets is gedood is niet bekend.

Aanhouding

Televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde begin dit jaar aandacht aan deze zaak en vroeg het publiek om hulp. In februari arresteerde de politie een derde verdachte; een 47-jarige man uit Venlo. Hij wordt verdacht van het medeplegen van het wegmaken van een lichaam. Volgens justitie wordt zijn zaak afzonderlijk behandeld.
Florian S. en Sandra K. blijven in voorarrest zitten.

Een nabestaande wordt bijgestaan door Lotna Kleczewski.